На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова -

...
 На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова -
Коментари Харесай

Маркет ЛИНКС: Манолова - 36%, Фандъкова - 32%

 

На първи тур Мая Манолова събира 36%, Йорданка Фандъкова - 32%, а Борислав Игнатов - 17%, сочи най-новото представително изследване на Маркет ЛИНКС, извършено по поръчка на OFFNews в интервала 15-20 октомври. Предизборната акция навлиза в последната си седмица. Надпреварата в София от дълго време не е била толкоз оспорвана и динамична, разясняват от Маркет ЛИНК

 

Кампаниите на претендентите и партиите към този момент водят до отчетливо повишение на интереса към идните избори и от ден на ден ангажирани поданици на столицата.

През последните три седмици се регистрира повишаване с 5% на деклариращите, че ще гласоподават на идните избори, и те към този момент доближават 54% от имащите право на глас.

Очаква се  доста по-висока изборна интензивност от записаната от ЦИК през 2015 в София (41%).

Тенденцията на по-ясно структуриране на електоралните желания понижава колебаещите се в своя избор (5% на база твърдо решилите да гласуват), както и в по-широка поддръжка за първите трима претенденти за кметския пост – Мая Манолова, Йорданка Фандъкова и Борислав Игнатов. Повечето от тези гласоподаватели са сегменти от партийните периферии на ГЕРБ и Българска социалистическа партия, написа в разбора на Маркет ЛИНКС.

Борис Бонев остава четвърти в подредбата, а след него се подрежда депутатът в Екологичен потенциал и кандидат-кмет на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки. 

Резултатите за евентуалните противодействия на претендентите за втори тур също дават известно преимущество от 3% на Мая Манолова пред сегашния кмет, несъмнено, в случай че се развие този доста евентуален сюжет.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР